“Άρωμα” ενωτικής Ελλάδας στην έκθεση CEATEC

Της Ελένης Νάτση 

Η συμμετοχή με “άρωμα” καινοτόμου Ελλάδας στην μεγαλύτερη ασιατική έκθεση στον χώρο του IT και της ηλεκτρονικής είναι από μόνη της «είδηση».

Πόσω μάλλον, όταν γίνεται με όρους ενωτικούς και όχι…σεχταριστικούς.

Yπό την ομπρέλα της ενωτικής πρωτοβουλίας “Σynergies, Connecting Changemakers” και  με επικεφαλή την Ελληνική Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝΕΒΗ), ελληνικές εταιρείες υψηλές τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στην διεθνή έκθεση CEATEC και να συνάψουν ενδεχομένως επιχειρηματικές συνεργασίες με μεγάλες ιαπωνικές εταιρείες.

Ειδικότερα, η ελληνική επιχειρηματική αποστολή, στην οποία συμμετέχει και η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, θα εκθέσει τα προϊόντα της στις 2-5 Οκτωβρίου σε σχετικό περίπτερο. (δείτε και παλαιότερη ανακοίνωσή μας για συμμετοχή στην σημαντική αυτή έκθεση.)

Η πρωτοβουλία Σynergies, διαπνέεται από την φιλοσοφία της συνέργειας- συνεργασίας των ελληνικών συνδέσμων τεχνολογίας και συμμετέχει στην έκθεση CEATEC με μια συγκεκριμένη στόχευση: το επιχειρηματικό «άνοιγμα» περισσότερων ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας στην μεγάλη και σημαντική αγορά της Ιαπωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα παραχωρηθεί επίσημο δείπνο την 1η Οκτωβρίου 2012 στο Τόκυο στο οποίο  προσκεκλημένοι θα είναι  περίπου 40 στελέχη Ιαπωνικών εταιρειών, δημοσιογράφοι, ο Έλληνας πρέσβης στην Ιαπωνία και η εκπρόσωπος της μόνιμης αντιπροσωπείας της commission στη Ιαπωνία σε θέματα έρευνας-τεχνολογίας.

Θα ακολουθήσει  παρουσίαση των εταιρειών της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής και των εθνικών συνδέσμων  που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Σynergies.

Σημειώνεται ότι, υπό την πρωτοβουλία “Σynergies, Connecting Changemakers”, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιτυχημένες επισκέψεις στη Σίλικον Βάλεϊ (Ιανουάριος 2012) και στο Τελ Αβίβ (Μάϊος 2012).

Στο πνεύμα του brand name της (“Connecting Changemakers”), η συγκεκριμένη ενωτική πρωτοβουλία στοχεύει να θέσει τους ελληνικούς συνδέσμους τεχνολογίας ως αναπόσπαστο κομμάτι του παγκόσμιου οικοσυστήματος στον χώρο του IT και των operations και να βοηθήσει ουσιαστικά καινοτόμες ελληνικές εταιρείες να εξάγουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους στις κατάλληλες αγορές του εξωτερικού.

Photo from www.mapz.exblog.jp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *