Είμαι – Κάνω – Θέλω σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Των Δρ. Μάρας Χαχαμίδου και Μιχάλη Φιλλιπίδη

Με καλοκαιρινή διάθεση και λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές  έλαβε χώρα  η τρίτη εκδήλωση “Είμαι Κάνω Θέλω” στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, στις 18.00, με την υποστήριξη της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης που παρείχε δωρεάν τον χώρο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Με διάθεση δικτύωσης, αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής επιχειρηματικών ιδεών και εμπειριών, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν σε ένα ανοικτό και ανεπίσημο κλίμα τι κάνουν, τι θέλουν να κάνουν  και πως μπορούν οι υπόλοιποι να τους βοηθήσουν ή να τους υποστηρίξουν.

Τη συνάντηση «άνοιξαν», τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής της ΕΕΝΕ, η Δρ. Μάρα Χαχαμίδου και ο κ. Δημήτρης Στρατάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη υποστήριξης της δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών σε νέους με ενδιαφέρον για καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και την προσπάθεια της ΕΕΝΕ να παρέχει υποστήριξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντίστοιχη ανάγκη εμφανίζεται πέρα από την Αθήνα και στο Ηράκλειο όπου αντίστοιχες εκδηλώσεις Είμαι Κάνω Θέλω λαμβάνουν χώρα. Στα πλαίσια διασύνδεσης των συμμετεχόντων και την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων έγινε διασύνδεση με την αντίστοιχη εκδήλωση που λάμβανε χώρα στο Ηράκλειο την ίδια μέρα και ώρα.

eimaikanwthelwthess#3

Η σύνθεση της τρίτης συνάντησης Είμαι – Κάνω – Θέλω στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς παραβρέθηκαν άνθρωποι και ομάδες που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει μια καινούρια επιχείρηση. Με βάση τις συμμετοχές έγιναν αναφορές και παρουσιάσεις για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ποικίλους τομείς, όπως υπηρεσίες και ανάπτυξη προϊόντων στον τομέα της γεωργίας, των ηλεκτρονικών κατασκευών και εφαρμογών, της ηλεκτρονικής διαχείρισης γραφείου, του marketing, της ηλεκτρονικής πώλησης σχετικά με το αυτοκίνητο και ανταλλαγής προϊόντων, της διοργάνωσης εκδηλώσεων, των συστημάτων διαχείρισης, των συστημάτων μίσθωσης ποδηλάτου, του καλλιτεχνικού και κοινωνικού έργου, του χρηματιστηρίου και της ανακύκλωσης μετάλλου.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, το δεύτερο ‘Είμαι Κάνω Θέλω’. Στον συνεργατικό χώρο CoLab Heraklion, μέσα σε ένα ευχάριστο και ευδιάθετο κλίμα έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από την επιχειρηματικότητα, σε απευθείας σύνδεση και με την αντίστοιχη εκδήλωση που όπως αναφέραμε γινόταν την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο Μιχάλης Φιλιππίδης με μια σύντομη παρουσίαση της ΕΕΝΕ, της θεματικής συνάντησης και του στόχου της, κάνοντας και την αρχή παρουσιάζοντας τον εαυτό του. Επιχειρηματικές ιδέες όπως αντιστοίχηση επαγγελματιών πληροφορικής  με εξ αποστάσεως ΄θέσεις εργασίας κατά κύριο λόγο για λογαριασμό Ιρλανδικών εταιρειών του ίδιου κλάδου, ερευνητικές εργασίες όπως η αποτύπωση τάσεων χρηστών του διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο, η ενδιαφέρουσα “στροφή” ενός εκδοτικού οίκου από το παραδοσιακό μέσο στην ψηφιακή εποχή κέντρισαν την προσοχή.

Πιστεύουμε πολύ στην σημασία και την ανάγκη για αποτελεσματική δικτύωση, γι αυτό και το “γαϊτανάκι” των συναντήσεων αυτών θα συνεχιστεί με την ίδια, “ζωηρή” διάθεσή. Η “σκυτάλη” παραδόθηκε στην Αθήνα αυτή την φορά, για την δεύτερη Τετάρτη του Iούλη, στις 6.00μμ.

Εμείς θα είμαστε εκεί, εσείς?

Περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη συνάντηση στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε εδώ. Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *