Είμαι Κάνω Θέλω VΙ – αλληλεπίδραση και επικοινωνία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 15/03, η προγραμματισμένη συνάντηση δικτύωσης της ΕΕΝΕ, Είμαι Κάνω Θέλω VΙ.  Ο πολύ ζεστός χώρος του Free Thinking Zone, μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, πολλαπλασίασε την ήδη εμφανή διάθεση ανάμεσα στους συμμετέχοντες για αλληλεπίδραση και επικοινωνία.

Την συζήτηση ξεκίνησε ο κος Σωκράτης Πλούσσας, αντιπρόεδρος με μια μικρή εισαγωγή, παρουσιάζοντας την ΕΕΝΕ και τους στόχους της, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι συμμετέχοντες να παρουσιάζουν τον εαυτό τους και τις ιδέες τους.

Εντύπωση προκαλεί η διαφορετική κάθε φορά σύνθεση των παρευρισκόμενων, η οποία κάνει την κάθε συνάντηση μοναδική. Αποτέλεσμα; Η έκβαση της συζήτησης είναι κάθε άλλο παρά προβλέψιμη. Τα θέματα, οι ιδέες, οι απόψεις που τίθενται επί τάπητος αγγίζουν ζητήματα που σίγουρα αφορούν κάθε νέο στο επιχειρείν.

EimaiKanwThelwFTZ1503

Αυτή την Τετάρτη λοιπόν, ακούσαμε, για αρχή, ιδέες γύρω από τον στρατηγικής σημασίας για την χώρα μας τομέα, την αγροτική οικονομία, με έμφαση σε προϊόντα όπως το μέλι και το λάδι. Η γαστρονομία επίσης ελκύει το ενδιαφέρον ενώ είδαμε πως μπορεί να συνδιαστεί άριστα με υψηλή τεχνολογία, τομέας που όπως και κάθε άλλη φορά, είχε την «τιμητική» του. Επίσης στρατηγική είναι και η προσέγγιση του κλάδου του εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο ιατρικός τουρισμός, ενώ προκαλεί το ενδιαφέρον η προσπάθεια για την προώθησή του με «έξυπνους» τρόπους σε όλο τον κόσμο.

Από την συνάντηση δεν έλειψαν και οι «άσσοι στο μανίκι» κάθε νέου στο επιχειρείν, όπως μέντορες, σύμβουλοι, επενδυτές. Τις παρουσιάσεις «έκλεισαν» ο Νίκος Μανιάτης, ιδρυτής της Μουσειοτεχνικής και ο Σπύρος Καπετανάκης από το Colab, μέλη του advisory board , καθώς και ο Παύλος Σταμπουλίδης (Psycolate) , η Αρετή Γεωργιλή (Free thinking Zone), ο Γιώργος Παπαδόπουλος (δικηγόρος) – μέλη του ΔΣ της ΕΕΝΕ.

Τέλος, ο πρόεδρος Δημήτρης Τσίγκος (Virtual Trip, StartTech Ventures) αναφέρθηκε στις στρατηγικές κινήσεις που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες από την ΕΕΝΕ ως προς την προσέγγιση της κυβέρνησης της χώρας με σκοπό να επηρεάσουν θετικά και να διευκολύνουν το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Πιστεύουμε πολύ στην δικτύωση ανάμεσα στους νέους επιχειρηματίες, στον διαμοιρασμό της γνώσης και της εμπειρίας ανάμεσα στα μέλη μας γι’ αυτό και σας προσκαλούμε στην επόμενη μας συνάντηση, σε ακριβώς 2 μήνες από τώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *