Μπορεί το κράτος να γίνει σύμμαχος των start-ups; #HSAuni 2 : «EΣΠΑ ..Uncovered»

Tο ΕΣΠΑ αποτελεί πεδίο μεγάλης δημόσιας αντιπαράθεσης ως προς το θετικό ή μη ρόλο που μπορεί να παίξει για την δημιουργία του νέου ελληνικού παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου.

Στην Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων πιστεύουμε πως η επιτυχής αξιοποίηση του ΕΣΠΑ μπορεί να έχει καταλυτικό ρόλο, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Βέβαια μια σειρά από παρανοήσεις σχετικά με τα εν λόγω προγράμματα χρηματοδότησης πρέπει να ξεπεραστούν και η πραγματική στρατηγική τους σημασία καθώς και οι προυποθέσεις κάτω από τις οποίες ωφελούν προς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καινοτομίας και ταχείας ανάπτυξης στη χώρα μας πρέπει να γίνουν ξεκάθαρες και αντιληπτές.

Mε τα παραπάνω σαν αφορμή, η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων ανέλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα workshop  την Τετάρτη 13/2 και ώρα 6:00μμ στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, Αθήνα) για να ενημερώσει σε βάθος τους start-up επιχειρηματίες για τις δυνατότητες που τους παρέχει το ΕΣΠΑ και τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησής του.

Ως εκπρόσωπος από το Υπουργείο θα παρευρεθεί, και είναι μεγάλη μας τιμή, ο συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα, κ.Γιάννης Ζηρίνης.  

Αξίξει να σημειωθεί πως η συνάντηση των μελών της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, θα λάβει χώρα αυτή την Τετάρτη 13/02, μια μέρα μετά την συνάντηση της διοίκησής της με τον Υπουργό Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο στόχος της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος : να απαντηθούν ερωτήματα στο μυαλό των νέων επιχειρηματιών γύρω από την χρηματοδότηση αυτής της μορφής.

Μέσα από βέλτιστες, ενδεδειγμένες πρακτικές καθώς και παραδείγματα από επιτυχημένες ή μη περιπτώσεις, τέσσερις αξιόλογοι σύμβουλοι με πολυετή εμπειρία στον συγκεκριμένο χώρο, θα μας δώσουν την βάση για μια συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Οι εισηγήσεις :

Εσείς δηλώσατε συμμετοχή?

Εγγραφές εδώ: https://www.eventora.com/en/Events/hsa-university-2-espa-uncovered

Θυμίζουμε πως η εν λόγω συνάντηση αποτελεί την δεύτερη εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων με τίτλο “HSA Uni” – Το πρώτο workshop είχε γίνει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στο CoLab Athens με θέμα την χρηματοδότηση υψηλού ρίσκου για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι συναντήσεις αυτές προέκυψαν σαν ανάγκη από την ίδια την κοινότητα και στόχο έχουν να δώσουν στους νέους επιχειρηματίες πρόσβαση στην εμπειρία, την γνώση και τις βέλτιστες πρακτικές, γύρω από ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας για την ελληνική start up σκηνή. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *