Το Είμαι Κάνω Θέλω “ταξίδεψε” στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 6 Μαρτίου 2013

Της Μάρας Χαχαμίδου

Σε ένα χώρο δημιουργικής έκφρασης και με διάθεση δικτύωσης, αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής επιχειρηματικών ιδεών και εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων έλαβε χώρα η πρώτη εκδήλωση «ΕΙΜΑΙ- ΚΑΝΩ- ΘΕΛΩ» στη Θεσσαλονίκη.
 Αυτή η δράση, σε συνέχεια της ίδρυσης του πρώτου παραρτήματoς της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ) στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια προσπάθεια ανταπόκρισης στην ανάγκη διάδοσης της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και σε άλλες πόλεις πέραν της Αθήνας.

Η εκδήλωση «αγκαλιάστηκε» με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον από τους 35 συμμετέχοντες που προσήλθαν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, στις 18.00, στο συνεργατικό χώρο ΔΥΝΑΜΟ – PROJECT SPACE στη Θεσσαλονίκη.

Τη συνάντηση «άνοιξε», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων κ. Δημήτρης Τσίγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΕΕΝΕ και στο στόχο της να προωθήσει την επιχειρηματικότητα σαν μια κοινωνική επιλογή με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εξωστρέφειας και ταχείας ανάπτυξης. Στη συνέχεια η Δρ. Μάρα Χαχαμίδου, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της ΕΕΝΕ, ανέφερε ότι η δραστηριοποίηση της ΕΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη και οι εκδηλώσεις, όπως αυτή, έχουν ως στόχο να ανταποκριθούν στην ανάγκη υποστήριξης της δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών σε νέους επιχειρηματίες με ενδιαφέρον για καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, με τη μορφή συνάντησης, θα πραγματοποιείται την τρίτη Τετάρτη κάθε δεύτερου μήνα φιλοδοξώντας να φέρει «κοντά» τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας σε ένα ανοικτό και ανεπίσημο κλίμα: τι κάνουν/τι θέλουν να κάνουν και πως μπορούν οι υπόλοιποι να τους βοηθήσουν/ υποστηρίξουν.

thess1

Η σύνθεση της πρώτης συνάντησης Είμαι – Κάνω – Θέλω στη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς παραβρέθηκαν άνθρωποι και ομάδες που επιθυμούν να ξεκινήσουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει μια καινούρια επιχείρηση όπως επίσης και επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης.

Με βάση τις συμμετοχές έγιναν αναφορές και παρουσιάσεις για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ποικίλους τομείς, όπως υπηρεσίες και ανάπτυξη προϊόντων στον τομέα των ηλεκτρονικών κατασκευών και εφαρμογών, εμπορία λαδιού, νέα μοντέλα λειτουργίας φαρμακείου, υπηρεσίες για ασθενείς της νόσου Alzheimer, εφαρμογές για να παρέχεις ευχαριστίες, καινοτόμα μέσα επικοινωνίας, υποστηρικτικές καινοτόμες υπηρεσίες εταιρειών.

thess12

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και σύμβουλοι επιχειρήσεων αλλά και υπεύθυνοι άλλων δράσεων στην πόλη, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις τους καθώς και τη συμπληρωματικότητα σε αυτές με στόχο την υποστήριξη των νέων επιχειρηματικών δράσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *