Το 1ο Hellenic Startup in BioMed γίνεται πραγματικότητα

Η Hellenic Start-Up Association (HSA – Ένωση Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων) σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα της ΙΕΕΕ και το IEEE Engineering in Medicine and Biology Society (ΕΜΒS) Student Chapter του Πανεπιστημίου Πατρών, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities”, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία μία δυναμικής πλατφόρμας, όπου θα συναντηθούν φοιτητές, καθηγητές,νέοι επιχειρηματίες (entrepreneurs) και επενδυτές, αναδεικνύοντας νέες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Αναδεικνύοντας το αξιόλογου ανθρώπινου κεφαλαίου της Χώρας, η Hellenic Start-up Association επιδιώκει την ενίσχυση της Ελληνικής νέας επιχειρηματικότητας σε ένα ταχύτατα εξελισσόμενο τομέα και την δημιουργία των προϋποθέσεων διεκδίκησης της Ελληνικής θέσης στον χάρτη του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν και θα διαγωνιστούν επιχειρηματικές ιδέες από τον ταχύτατα εξελισσόμενο αυτόν τομέα, ενώ θα συμμετέχουν και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτές.

Πρόγραμμα

1ο Session: Επαφή Πανεπιστήμιου – Επιχειρηματικότητας

Ομιλίες από φοιτητές και καθηγητές διακεκριμένους στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και από ανθρώπους του Επιχειρηματικού κόσμου.

2o Session: Tips Επιχειρηματικότητας

Πώς μια ιδέα μπορεί να γίνει προϊόν από πεπειραμένους στο χώρο μέντορες.

3o Session: Elevator Pitch Training – Διαγωνισμός

Διαγωνισμός με θέμα το Biomedical Engineering και το πώς μια ιδέα πάνω σε αυτόν τον τομέα μπορεί να γίνει πράξη. Κάθε ομάδα θα πρέπει σε 5 λεπτά να παρουσιάσει την ιδέα της. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες.

Ο Διαγωνισμός

Για ένα περίπου μήνα θα έχει το δικαίωμα κάθε ομάδα που θα αποτελείται από ένα ή περισσότερα άτομα, να υποβάλλει την καινοτόμα ιδέα της πάνω στο χώρο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας μέσω του site μας υποχρεωτικά σε μορφή Powerpoint. Η ομάδα του “Hellenic Startup in BioMed: Uncovering Endless Opportunities”, καθώς και επιτυχημένοι νέοι επιχειρηματίες από διάφορα μέρη του κόσμου θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ιδεών αυτών, ως μέντορες των ομάδων στις 26/4. Ένα πάνελ ειδικών θα κρίνει τις καλύτερες ιδέες, οι οποίες θα βραβευτούν.

Έπαθλα

1η θέση 1000 €
2η θέση 750 €
3η θέση Κινητό HTC Trophy

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *