Το Hellenic Startups Association είναι από τις 11/6/2014 περήφανο μέλος της διεθνούς οργάνωσης Allied for Startups

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12/06/2014

 

 

 

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων ένα από τα 15 μέλη του νέου παγκόσμιου δικτύου οργανισμών υποστήριξης  νεοφυών επιχειρήσεων, Συμμαχία Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΑlliedforStartups)

 

Tο νέο παγκόσμιο δίκτυο συνδέει 15 χώρες και 4 ηπείρους και στοχεύει στη διαμόρφωση παγκόσμιας συναίνεσης στις πολιτικές υποστήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.

 

Παρίσι, Γαλλία –  Μια ομάδα οργανισμών υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν σήμερα στο Παρίσι, στη Γαλλία για να  παρουσιάσουν τη Συμμαχία Νεοφυών Επιχιερήσεων (AlliedForStartups’).

 

Με τη συμμετοχή 15 χωρώ από 4 ηπείρους  και περισσότερους  από 16 οργανισμούς σαν ιδρυτικά μέλη, η αποστολή της Συμμαχίας Νεοφυών Επιχειρήσεων (AlliedForStartups’) είναι να συνδέει τους διαμορφωτές πολιτικών των τεχνολογικών οικοσυστημάτων από ολο τον κόσμο. Χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο νεοφυών επιχειρήσεων, επιχειρηματιών, επενδυτικών κεφαλαίων (VCs) και υποστηρικτικών οργανισμών, τα μέλη της Συμμαχίας θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας συναίνεσης στις πολιτικές που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις αναπτύσσοντας την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή οικονομία γενικότερα.

 

Η πρώτη δράση της Συμμαχίας των Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι να γίνει μια παγκόσμια απογραφή των νεοφυών οικοσυστημάτων κάθε κράτους – μέλους, συγκεντρώνοντας δεδομένα για βασικούς δείκτες μέτρησης πολιτικών, συμπεριλαμβάνοντας την συμβολή των νεοφυών επιχειρήσεων στην οικονομία,  τα εμπόδια νεοφυούς ανάπτυξης καθώς και την τρέχουσα αποτελεσματική πολιτική για τις νεοφυείς επιχειρήσεις.  Βασισμένη σε αυτά τα στοιχεία, η Συμμαχία των Νεοφυών Επιχειρήσεων θα δημιουργήσει επίσημες κατευθυντήριες αναφορές – οδηγίες και ομάδες πίεσης για τα ζητήματα που θα επισημανθούν από τα μέλη της ως τα πλέον επείγοντα, συμπεριλαμβανομένου της προστασίας πληροφοριών, της ιδιωτικότητας και της μετανάστευσης.

 

Η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων είναι μία από τις 15 ενώσεις που συμμετέχουν στο παγκόσμιο δίκτυο και υπερήφανος υποστηρικτής σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια να ξεκινήσει μια παγκόσμια συζήτηση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και την δημόσια πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  www.alliedforstartups.org
###

 

 

Μέλη – Χώρες και Οργανισμοί:

 

Βραζιλία – StartupBrazil
Χιλή –   StartupChile

Δανία – Danish Entrepreneurs’ Association

ΕυρωπαϊκήΈνωση – European Confederation of Young Entrepreneurs, YES

Γαλλία – France Digitale

Γερμανία – The Factory

Ελλάδα – Hellenic Startup Association

Ουγγαρία – Bridge Budapest
Iταλία – Italia Startup
Mαλαισία – Startup Malaysia

Πορτογαλία – Beta-I

Σλοβακία – The Spot

Ισπανία – Spain Startup
ΗνωμένοΒασίλειο – Coalition for a Digital Economy (COADEC)

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής – EngineAdvocacy
 

Media Contact:  ΑρετήΓεωργιλή (+306944050570) aretigeorgili@gmail.com

Λίγα Λόγια για την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων

“H Eλληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ) στόχο έχει την προώθηση της επιχειρηματικότητας σαν μια μαζική, καθολική κοινωνική επιλογή με χαρακτηριστικά καινοτομίας, εξωστρέφειας και ταχείας ανάπτυξης, καθώς και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και τη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Μέλη της ΕΕΝΕ μπορούν να είναι ελληνικές, νεοφυείς επιχειρήσεις(start-up) με τρία κύρια χαρακτηριστικά:την καινοτομία, την ταχεία ανάπτυξη και να έχουν ιδρυθεί τα τελευταία πέντε έτη”

IMG-20140611-WA003Bp2d7gWIQAExDWvSelfueHSAallied-for-startups-460