AlfaVad: Μια startup στην “αιχμή” της τεχνολογίας

Μια «φρέσκια» startup που ακούει στο όνομα AlfaVAD αποτελεί από τις λίγες εταιρείες στην Ελλάδα που αντιπροσωπεύουν και διανέμουν προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής στους τομείς του virtualization, storage και ασφάλειας διαδικτύου παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες pre sales και after sales.

Σημαντική δραστηριότητα της AlfaVad, είναι η AlfaVad Academy, που παρέχει επαγγελματικές και τεχνικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης με hands-on εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας αλλά και σεμινάρια εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Όλες οι υπηρεσίες εκπαίδευσης προσφέρονται από μια επιλεγμένη ομάδα υψηλού επιπέδου πιστοποιημένων εκπαιδευτών και καλύπτουν κορυφαίες  τεχνολογίες  σε ευρύ φάσμα, open-source(red hat),virtual/cloud(VMware) και security/storage(Symantec).

Η AlfaVad διανέμει στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά προϊόντα  οίκων όπως Αcronis, Bitdefender, Quantum, StarWind, Nec, Virtual Sharp, Nexsan.

Συνιδρυτής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AlfaVad A.E είναι ο κ. Θάνος Γκανάς, ο οποίος τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τον κλάδο της πληροφορικής από θέσεις πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Επιπλέον, όντας ιδρυτής της start-up Interaxon A.E. που εξαγοράστηκε από τον όμιλο IT Way φέρει σημαντική εμπειρία στο κομμάτι του VAD (Value Added Distribution) κι όχι μόνο, αφού και η προηγούμενη εταιρεία του,η  Interaxon A.E είχε συναφές με την AlfaVad αντικείμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Γκανά: «Παραμένοντας στην αιχμή της τεχνολογίας, ως ξεκάθαρο στόχο της εταιρείας έχουμε θέσει τον εξής: να αποτελέσουμε μια από τις καλύτερες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ως αφορά στο VAD δηλαδή στην αντιπροσώπευση και διανομή προϊόντων και υπηρεσιών στις θεματικές κατηγορίες virtualization, storage  και ασφάλειας διαδικτύου παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες pre sales και after sales. Επίσης, ο απώτερος στόχος μας ως μονάδα εκπαίδευσης είναι να παρέχουμε και εξ αποστάσεως εκπαίδευση για προϊόντα με τεχνολογίες αιχμής στην πληροφορική.»

Με δεδομένη την ανάπτυξη των εικονικών υπολογιστικών περιβαλλόντων (virtulisation) και του open source (red hat)  στην παγκόσμια αγορά, o κ. Γκανάς βλέπει μια επιχειρηματική ευκαιρία στους παραπάνω τομείς σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι:

«Στον τομέα εξειδίκευσής μας, για να πετύχει μια εταιρεία όπως η Alfa Vad, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη ενός πολύ καλού δικτύου μεταπωλητών (channel development) για να είσαι πολύ κοντά στους πελάτες σου και οι λύσεις που σχεδιάζεις, υλοποιείς και υποστηρίζεις σε pre sales και after sales επίπεδο ως προς τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες σου να αναφέρονται πάντα σε τεχνολογίες αιχμής. Με βάση αυτές τις δύο προϋποθέσεις είσαι βιώσιμος και εξελίξιμος.»

Σε σχετική μας ερώτηση το πώς βλέπει το μέλλον της εταιρείας του μέσα σ’΄ένα μεταβαλλόμενο και εν πολλοίς εχθρικό οικονομικό περιβάλλον, ο κ. Γκανάς μας απαντά: «Μια εταιρεία όπως η δικιά μας εξαρτάται από το οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργεί εν προκειμένω της Ελλάδας, της Κύπρου και  γειτονικών χωρών. Για να αγοράσουμε και να διαθέσουμε τα προϊόντα μας στους πελάτες, οφείλουμε να προβούμε σε πληρωμές εντός 30 ημερών. Από την άλλη πλευρά όμως, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, υπάρχει το λεγόμενο credit threat από πλευράς πελατών που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ρευστότητας την εταιρεία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως δραστηριοποιούμαστε σε  ότι πιο σύγχρονο. Και το σύγχρονο, δεν πεθαίνει αλλά υπάρχει και εξελίσσεται συνεχώς. Για την υλοποίηση των στόχων μας, βρισκόμαστε σε φάση αναζήτησης στρατηγικών συμμαχιών με αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού και συμμετοχής σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, όπως το Jeremie.»

Και για το τέλος, πώς βλέπει να διαμορφώνεται το τοπίο της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδας; «Πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα θα αναπτυχθεί στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι οι επιλογές τόσο στον δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα έχουν στενέψει εξαιρετικά. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα παρατηρηθεί ένα αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για φρέσκες επιχειρηματικές ιδέες. Το σημαντικό είναι εμείς να είμαστε «εκπαιδευμένοι» στο κομμάτι του επιχειρείν και να συμμετέχουμε σε συλλογικές προσπάθειες που προωθούν τις νέες ιδέες, όπως είναι η Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων στην οποία με χαρά συμμετέχω ως φίλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *