Athens Startup Weekend, στις 15, 16 και 17/02, στο AKTO Art & Design College

Το επόμενο Startup Weekend στην Αθήνα θα λάβει χώρα στις 15, 16 και 17/02, στο AKTO Art & Design College!

Tι είναι όμως το Startup Weekend?

StartUp Weekend

Το Startup Weekend είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ηγετών και επιχειρηματιών που έχει ως αποστολή να εμπνεύσει, να εκπαιδεύσει και να ενδυναμώσει τα άτομα, τις ομάδες και την κοινότητα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Ο τρόπος με τον οποίο το επιχειρεί είναι μέσω της διοργάνωσης events σε όλο τον κόσμο, με πολύ συγκεκριμένη δομή:

Στο event καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και το υπόβαθρό τους (οικονομικά, προγραμματισμός, σχεδιασμός, μάρκετινγκ), εκείνοι που έχουν κάποια ιδέα και θα ήθελαν να την μοιραστούν, να την αναπτύξουν και να επιχειρήσουν να την πραγματώσουν καθώς εκείνοι που θέλουν να γνωρίσουν νέους επιχειρηματίες και να συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Οι συμμετέχοντες συναντώνται, διαμορφώνουν ομάδες επί τόπου και για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο δουλεύουν πυρετωδώς πάνω σε μία επιχειρηματική ιδέα, αναπτύσσοντας τα βασικά σημεία ενός επιχειρηματικού σχεδίου κατά το περισσότερο δυνατό. Στην όλη διαδικασία, μέντορες από διαφορετικά πεδία και με διαφορετικές γνώσεις και ειδικότητες, υποστηρίζουν και καθοδηγούν τις ομάδες ώστε να πετύχουν τον σκοπό αυτό.

Στην συνέχεια οι ομάδες που δημιουργήθηκαν και δούλεψαν μαζί, καλούνται να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους στο κοινό καθώς και σε μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της αγοράς από όλες τις ειδικότητες.

Το συγκεκριμένο μοντέλο οργάνωσης που ακολουθείται πιστά έχει έναν βασικό και ξεκάθαρο στόχο : την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων ιδεών.

Μόλις πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο, το StartUp Weekend πλησίασε τους νέους και την νεανική επιχειρηματικότητα, διοργανώνοντας το Athens StartUp Weekend University. Περισσότερες πληροφορίες για το StartUp Weekend και την ..ιστορία του, καθώς και για το Athens StartUp Weekend University, μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο αφιέρωμά μας, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με την έκβαση της εν λόγω και σχετικά πρόσφατης διοργάνωσης.

Αρκετά είναι τα events τα οποία διοργανώνονται, παράλληλα ή πριν από την κύρια συνάντηση των νέων, εν δυνάμει,  επιχειρηματιών το εν λόγω διήμερο.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση, συναντήσεις έλαβαν χώρα σε 2 συνεργατικούς χώρους ( co working spaces), το 123p και το Colab Athens.

Pitch training day

H πρώτη συνάντηση φιλοξενήθηκε στο 123p την Τετάρτη 13/02  με θέμα την παρουσίαση μιας επιχειρηματικής ιδέας μπροστά σε πολυπληθές κοινό. Μίλησαν διαδοχικά ο κος Γιάννης Ριζόπουλος, γνωστός δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία ως ομιλητής, αλλά και ως συντονιστής με θέμα το “πως αντιμετωπίζουμε το κοινό” και ο κος Eric Parks , Co-founder, Pinnatta, για το “πως θα κερδίσουμε το κοινό”.

Shira Abel – Start Up Marketing For Entepreneurs

H Shira Abel, Διευθύνων Σύμβουλος της Hunter & Bard, εταιρεία μάρκετινγκ για νεοσύστατες, μικρές επιχειρήσεις και intrapreneurs. Δραστηριοποιείται στο Ισραήλ, στον χώρο του Start Up Marketing και συνεργάζεται με νεοφυείς εταιρείες για τη δημιουργία και την εφαρμογή έξυπνων στρατηγικών μάρκετινγκ.

Το απόγευμα της Πέμπτης 14/02, στο Colab,  η Shira μίλησε για τη σημασία μιας ισχυρής στρατηγικής και για το πώς μπορεί μια νέα επιχείριση να “στήσει” την δική της στρατηγική, ανάλογα με το αν το προϊόν της έχει να κάνει με το διαδίκτυο, τα κινητά, ή ακόμη κι αν απευθύνεται προς εταιρείες και όχι προς ιδιώτες, καταναλωτές (B2B).

Κι όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή, μόνο κάποιες βασικές οδηγίες για τους νέους στο επιχειρείν.

Το Startup Weekend, πέρα από την πρόσβαση στην γνώση, το σημαντικότερο που παρέχει στον συμμετέχοντα είναι μια ευκαιρία να κυνηγήσει την επιχειρηματική ιδέα, να αναζητήσει συνεργάτες ή συνιδρυτές, καθώς και την ..συμβουλή των ειδικών, δηλαδή την ανάδραση από τους μέντορες, τα σχόλια και στις συμβουλές τους ως προς τις πρακτικές που ενδείκνυται.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ταξίδι για τις ομάδες που θα διακριθούν συνεχίζεται με ένα πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων, σεμιναρίων και  πρακτικής ενασχόλησης των συμμετεχόντων του StartupWeekend με τα επιχειρηματικά τους projects, όλο κάτω από την “ομπρέλα” StartupWeekend Νext.

 

Εμείς θα είμαστε εκεί, εσείς?


Για περισσότερες πληροφορίες: www.athens.startupweekend.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *