Better Life Day@Athens Σάββατο 31/5/2014

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Better Life Day@Athens επιστρέφει στην Αθήνα  στο θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Deree στην Αγία Παρασκευή, το Σάββατο 31 Μαΐου , δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν  ένα βήμα μπροστά σε κάθε τομέα της ζωής τους ώστε να έχουν μια καλύτερη και όμορφη ζωή.

 

Ομιλητές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και θα μας δώσουν πρακτικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Μερικοί από τους ομιλητές είναι ο JoseGomez, ο οποίος ψηφίζεται από το 2009 από τους top10 ψυχιάτρους  των Η.Π.Α., η FarhanaDhalla, internationalbestsellingauthor του “Thankyouforleavingme”, η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, bestsellingauthorκαι η Έρρικα Πρεζεράκου, ερευνήτρια και αθλήτρια, όπως επίσης κι ακόμη 5 ομιλητές.

 

Όσοι έρθετε το Σάββατο στις 31 Μαΐου στο BetterLifeDay, εκτός των ομιλιών, θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε τον εαυτό σας μέσα από τα MastermindGroups. Ένα mastermindgroupέχει ως στόχο του να εκπαιδεύσει, να  «γεννήσει» νέες ιδέες και να προσφέρει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της ομάδας να βελτιώσουν τις εργασιακές και προσωπικές δυνατότητές τους.

 

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με ένα networkingparty ενώ εταιρίες από το χώρο των «Ελληνικών Γεύσεων» θα μας ταξιδέψουν σε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία με αρώματα από την ελληνική θάλασσα, σερβιρισμένα με φρέσκο ελαιόλαδο και βότανα της ελληνικής γης χαρίζοντας μας μία ξεχωριστή εμπειρία. Παράλληλα, θα έχουμε  την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέες προτάσεις για μία Καλύτερη Ζωή μέσα από την τέχνη, τη σωματική και πνευματική ισορροπία, τα χόμπι, την υγιεινή διατροφή και την κοινωνική προσφορά που θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο.

 

Έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια, στην μειωμένη τιμή των 20 ευρώ, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από όλα τα Publicκαθώς και από το http://tickets.public.gr/conference/better-life-day-2014/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

 

http://www.betterlifeday.com

 

Λίγη έμπνευση από το videoτου BetterLifeDay:

https://www.youtube.com/watch?v=lImT5ncdZSM

 

Better Life Day@Athens_2

 

Jane Ransom

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Better Life Day@Athens επιστρέφει στην Αθήνα στο θέατρο του Αμερικάνικου Κολλεγίου Deree στην Αγία Παρασκευή, το Σάββατο 31 Μαΐου, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν ένα βήμα μπροστά σε κάθε τομέα της ζωής τους ώστε να έχουν μια καλύτερη και όμορφη ζωή.

H αρχή, έγινε πέρυσι στην Αθήνα με 500 συμμετέχοντες, 58 χορηγούς, 350 livestreamingviews και πάνω από 100.000views στο youtubechannel μας , ενώ το δεύτερο event έγινε στο Μεξικό παρουσία 4.000 συμμετεχόντων. Ομιλητές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους και θα μας δώσουν πρακτικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας σε διάφορους τομείς.

Μαζί τους θα είναι και η JaneRansom.Η JaneRansom είναι διεθνούς φήμης ομιλήτρια, trainer, coach, συγγραφέας και ειδική στα θέματα του Υποσυνείδητου. Είναι αναγνωρισμένη expert στον Yποσυνείδητο Nου, καθώς επίσης και μια βραβευμένη συγγραφέας. Το νέο της βιβλίο έχει τίτλο: Ένα Ευφυές Βιβλίο: 26 Επιστημονικοί Τρόποι για να Αισθάνεσαι και να Είσαι Καταπληκτικός! (One Brainy Book: 26 Scientific Ways to Feel and Be Terrific!).

Της κάναμε λοιπόν κάποιες βασικές ερωτήσεις γύρω από τις γνώσεις και την εμπειρία της, ώστε να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο σκέψης και ζωής της, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν στις 31 Μαΐου.

 

Ποιο είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε, απομακρύνοντας μια BetterLifeDay εκδοχή μας;

Ο καθένας μας είναι ικανός να καταφέρει να μεγαλουργήσει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Άρα, τι είναι αυτό που συγκρατεί ορισμένους ανθρώπους;

Δύο λάθη:

Το πρώτο είναι να ευχόμαστε τα καλά πράγματα να συμβούν. Αντί να εύχεσαι, ανέλαβε δράση.

Το δεύτερο λάθος είναι η αυτοκριτική.

Αυτά τα δύο λάθη έχουν σχέση μεταξύ τους, επειδή αυτός που ασκεί αυτοκριτική σε μεγάλο βαθμό υποσυνείδητα θα φοβηθεί να διακινδυνεύσει να αποτύχει και έτσι θα αντισταθεί να αναλάβει δράση. Άρα, αντί να τα βάζεις με τον εαυτό σου, μάθε να τον αγαπάς και να τον εκτιμάς!

 

Ποιος είναι ο λόγος που φοβόμαστε να τολμήσουμε μια αλλαγή στη ζωή μας;

Η εξέλιξη συνέδεσε τα μυαλά μας να φοβούνται το άγνωστο, επειδή, προκειμένου να κρατήσουμε τους εαυτούς μας ζωντανούς με το πέρασμα της χιλιετίας, χρειαστήκαμε να ασκήσουμε έλεγχο στις διάφορες συγκυρίες μας. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το άγνωστο. Η αλλαγή αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο του αγνώστου.Άρα είναιαπόλυτα φυσικό ναφοβάσαι την αλλαγή. Αλλά, θέλεις να φοβάσαι να είσαι εσύ ο κύριος της ζωής σου; Για παράδειγμα, εάν ποτέ δεν είχες οικονομική ευμάρεια, ίσως τρέφεις τον υποσυνείδητο φόβο του να πλουτίσεις, επειδή για σένα, ο πλούτος είναι κάτι άγνωστο. Πρέπει να απενεργοποιήσεις αυτό το φόβο έτσι ώστε να πετύχεις συνολικά.

 

 

Γιατί να έρθει κάποιος το Σάββατο στις 31 Μαΐου στο BetterLifeDay?

Όποιος θέλει να γίνει χαρούμενος και περισσότερο επιτυχημένος, θα πρέπει να έρθει στο BetterLifeDay. Γιατί θα είναι τόσο ισχυρό; Γιατί θα είναι εμπειρική μάθηση. Το κοινό θα συμμετέχει ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν θα ήθελες να μάθεις να οδηγείς αεροπλάνο, θα μπορούσες είτε να διαβάσεις ένα σχετικό βιβλίο είτε… να σκαρφαλώσεις στο πιλοτήριο ενός πραγματικού αεροπλάνου και να συμμετάσχεις ενεργά σε ένα μάθημα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μπορούσες πραγματικά να πετάξεις το αεροπλάνο! Εάν αυτό ακούγεται συναρπαστικό, σου υπόσχομαι ότι το BetterLifeDay θα είναι συγκλονιστικό. Θα τονωθείς!

Μπορεί το υποσυνείδητο να μας αποτρέψει να κάνουμε αυτό που πραγματικά δεν θέλουμε;

Η δύναμη του υποσυνείδητου είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι οι άνθρωποι φαντάζονται συνήθως. Ειδικοί επιστήμονες συγκρίνουν το υποσυνείδητο με ένα μεγάλο και ισχυρό τέρας, στην κορυφή του οποίου κάθεται ο μικρότερος και πιο αδύναμος εαυτός μας. Μερικοί τύποι δίνουν σε αυτό το τέρας τη μορφή ελέφαντα, αν και εγώ προτιμώ να φαντάζομαι ένα υπέροχο, λαμπερό άλογο. Έτσι ενώ εμείς μπορεί συνειδητά να αποφασίσουμε ότι θέλουμε κάτι- να γίνουμε εκατομμυριούχοι ή να προσελκύσουμε πολύ αγάπη- η αλήθεια είναι ότι εάν το υποσυνείδητο μας δεν θέλει να το κάνουμε, δεν θα έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε. Για να τα καταφέρουμε σε οτιδήποτε, θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα να κατευθύνουμε το άλογο. Θα πρέπει να μάθουμε πώς να χαλιναγωγήσουμε τη δύναμη του υποσυνείδητου.

 

Πώς μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη απόδοση μέσω της δυνατής σύνδεσης με τον εαυτό μας;

Σύνδεση με τον εαυτό μας σημαίνει να βάλουμε τον συνειδητό και το υποσυνείδητο μας σε συγχρονισμό. Και πάλι,  ίσως βοηθήσει να φανταστείς το υποσυνείδητο σου σαν ένα τεράστιο, δυνατό άλογο, ενώ το συνειδητό σου είναι ο μικρότερος, αδύναμος αναβάτης στην κορυφή που προσπαθεί να ελέγξει αυτό το άλογο. Ο συνειδητός εαυτός σου θα πρέπει να κρατάει και τα δύο γκέμια από το χαλινάρι, έτσι ώστε να επιλέξεις την κατεύθυνση της ζωής σου. Θα πρέπει επίσης συνειδητά να καταλάβεις πώς να παρακινήσεις τον εαυτό σου, έτσι ώστε το υποσυνείδητο σου να βαδίσει ή να καλπάσει ή ακόμα και να πηδήξει πάνω από ψηλά εμπόδια όταν υπάρχει ανάγκη. Δυνατή σύνδεση με τον εαυτό μας σημαίνει να βάλεις και τα δύο μέρη σου- τον αναβάτη και το άλογο- σε τέλεια αρμονία. Όταν το κάνεις αυτό, τα πάντα αλλάζουν. Όλες οι εκδοχές του εαυτού σου γίνονται πιο ισχυρές. Θα είναι σαν να βγάζει το άλογο σου φτερά!

 

Η κυρία Ransom λοιπόν το Σάββατο στις 31 Μαΐου θα βρίσκεται στο Αμερικάνικο Κολλέγιο DEREE, όπου μαζί με την CherylBoniniEllisθα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη χαρά, την ορμή και την ενέργειά μας, δημιουργώντας ένα Mastermind  Group. Για περισσότερες πληροφορίες για το BetterLifeDay μπορείτε να επισκεφτείτε τοwww.betterlifeday.com, ενώ για να κλείσετε το εισητήριό σας το tickets.public.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.

Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Μαζί τους θα είναι και η Κατερίνα Τσεμπερλίδου. Η Κατερίνα είναι πρώην Διευθύντρια του δημιουργικού της AdelSaatchi & Saatchi, δημιουργός του site tsemperlidou.gr, συγγραφέας του bestseller Όχι πια sex μόνο φίλοι, έχει συγγράψει δέκα βιβλία, οι περισσότεροι τίτλοι εκ των οποίων έχουν υιοθετηθεί ως εκφράσεις της καθομιλουμένης.

Τη ρωτήσαμε λοιπόν κάποιες βασικές ερωτήσεις γύρω από τις γνώσεις και την εμπειρία της, ώστε να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο σκέψης και ζωής της, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν στις 31 Μαΐου.

 

Ποιό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε, απομακρύνοντας μια Better Life Day εκδοχή μας;

Πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να εξελίσσεται. Δεν εξελίσσονται όλοι οι άνθρωποι, όμως. Δικαίωμά τους. Οι άλλοι, εκείνοι που είναι γεννημένοι να εξελιχτούν σαν άτομα και να βιώσουν περισσότερες εμπειρίες, μεγαλύτερο βαθμό ευτυχίας, μια ζωή με επιλογές και όχι στον αυτόματο πιλότο, εκείνοι, λοιπόν αξίζει να ζήσουν μια BetterLifeDay.

 

Ποιός είναι ο λόγος που φοβόμαστε να τολμήσουμε μια αλλαγή στη ζωή μας;

Το εύκολο είναι να ξεκινήσουμε με μικρές αλλαγές. Αρκούν 21 μέρες επανάληψης για να αποκτήσουμε μια νέα συνήθεια. Έτσι ενθαρρυνόμαστε να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες αλλαγές.

Οι μεγάλες αλλαγές είναι δύσκολες ή και βίαιες. Οι περισσότερες προέρχονται μετά από γενναίες σπρωξιές της ζωής. Μια απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, μιας δουλειάς, μιας ευκαιρίας, μια απογοήτευση στη ζωή ή μια ασθένεια μας αναγκάζουν να αλλάξουμε.

Οι νέες συνήθειες είναι επώδυνες. Το να ξε-μάθεις κάτι μας φοβίζει. Το να απορρίψεις τον παλιό σου εαυτό. Όχι τόσο το να μάθουμε το καινούργιο.

Το δυσκολότερο είναι να αλλάξουμε πεποιθήσεις, τρόπο σκέψης, την αντίδρασή μας στα γεγονότα, το πώς εκλαμβάνουμε τα ίδια μας τα συναισθήματα. Αν χρησιμοποιήσουμε το κουράγιο μας και επαναλαμβάνοντας τη νέα μας συνήθεια, κάτι καινούργιο θα γίνουμε! Όμως είναι η ευκαιρία μας το να επανεξετάσουμε τη ζωή μας.

 

Γιατί να έρθει κάποιος το Σάββατο στις 31 Μαΐου στο BetterLifeDay;

Ξέρεις εσύ.

Θα έρθεις γιατί αξίζει να ζήσεις μια ημέρα σαν γιορτή γενεθλίων αφιερωμένη σε σένα αλλά χωρίς την τούρτα.

Θα έρθεις γιατί, συγκεντρώνοντας την προσοχή σου όλη την μέρα μόνο σε ερεθίσματα BetterLifeDay, σίγουρα θα σκεφτείς ένα τρόπο να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

 

Μπορούν τα χρήματα να αποτελούν το βασικό κίνητρο επιλογής για θέσεις εργασίας;

Ασφαλώς τα χρήματα είναι κίνητρο. Ίσως το πρωταρχικό για ορισμένους. Όμως η αλλαγή στον τρόπο εργασίας είναι μεγάλη. Σε παλιότερες εποχές το να έχεις δουλειά σε γραφείο και όχι στα χωράφια ήταν η απόλυτη ευτυχία. Ή το να παίρνεις σταθερό μισθό κάθε μήνα και όχι να περιμένεις πότε θα πουλήσεις την παραγωγή σου ήταν ικανοποίηση! Ο κόσμος δεν το σκεφτόταν, δεν αναζητούσε κάτι παραπάνω, δεν ψαχνόταν. Είχε δουλειά; Του έφτανε. Σήμερα, ο κόσμος ψάχνεται. Θέλει τα χρήματα αλλά δεν του φτάνουν τα χρήματα. Θέλει περισσότερες απολαβές αλλά αναζητά και ψυχική ικανοποίηση. Θέλει την αναγνώριση από τον προϊστάμενο, θέλει να κάνει μια δουλειά που να τον γεμίζει ψυχικά, θέλει καλό εργασιακό περιβάλλον και σχέσεις με τους συναδέλφους, θέλει να βλέπει τα αποτελέσματα των κόπων του. Επιπλέον στη δουλειά άλλος αναζητάει την ασφάλεια και άλλος το ρίσκο και την ελευθερία. Επομένως, τα θέλουμε όλα, αλλιώς γκρινιάζουμε.

 

Πώς μπορούμε να αφήσουμε μια θέση εργασίας με πολύ καλές απολαβές και να ασχοληθούμε με αυτό που πραγματικά μας αρέσει;

Πιστεύω ότι όσο πιο πολύ μπορεί κανείς να κρατήσει και τις δύο δουλειές μέχρι να αποφασίσει αν, αυτό που πραγματικά τον ικανοποιεί, του προσφέρει και τα χρήματα για να συντηρηθεί οικονομικά, ας το κάνει.

Ή, εφόσον γίνεται, να εργάζεται για να συντηρεί τον εαυτό του και να έχει σαν χόμπι αυτό που τον ικανοποιεί. Το γράψιμο, τα γραμματόσημα, το ψάρεμα, η πώληση μέσω διαδικτύου και όχι μέσω καταστήματος, τα ταξίδια μόνο στις διακοπές, είναι η πραγματοποίηση αυτού που μας αρέσει με τη μορφή του χόμπι έως ότου μπορεί να γίνει επάγγελμα.

Όμως, αν κάποιος θελήσει να ρισκάρει, και να εγκαταλείψει το σταθερό του εισόδημα για να δοκιμάσει τον εαυτό του σε αυτό που του αρέσει να κάνει, αλλά δεν του βγει οικονομικά, μη γκρινιάξει. Η απόφαση και το ρίσκο είναι δική του επιλογή.

 

Η κυρία Τσεμπερλίδου λοιπόν το Σάββατο στις 31 Μαΐου θα βρίσκεται στο Αμερικάνικο Κολλέγιο DEREE, όπου θα μας βοήθησει να ανακαλύψουμε τον τρόπο, με τον οποίο θα κάνουμε πραγματικά αυτό που αγαπάμε. Για περισσότερες πληροφορίες για το BetterLifeDay μπορείτε να επισκεφτείτε τοwww.betterlifeday.com, ενώ για να κλείσετε το εισητήριό σας το tickets.public.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.

 

Print