TechCrunch Meet Up στην Αθήνα στις 4 Ιανουαρίου

της Κάλλιας Κυπριωτάκη

Η σύμπραξη του TechCrunch, του blog στον τομέα της τεχνολογίας με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και την μεγαλύτερη επιρροή, με το Open Coffee, την κοινότητα των startups τεχνολογίας στην Ελλάδα, υπόσχονται μια πραγματικά εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνάντηση της εν λόγω κοινότητας, στο επικείμενο TechCrunch Meet Up, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 5.00 μμ το απόγευμα, στο Μουσείο Μπενάκη.

Την συνάντηση θα “ανοίξουν” η Alexia Tsotsis, co-editor at TechCrunch και ο Niko Bonatsos, co-founder of SV Greeks & Greekamericans και VC στο General Catalyst Partners.

TechCrunch Athens Meet Up

Στο άρθρο της κας Tsotsis στο TechCrunch αφιερωμένο στην επικείμενη συνάντηση, η ίδια αναφέρει πως το ελληνικό οικοσύστημα γύρω από την νεοφυή επιχειρηματικότητα, παρά τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο τελευταία, είναι αναμφίβολα πολύ ενεργό. Η δυναμική που διαφαίνεται ήταν και το στίγμα για την συγκεκριμένη απόφαση, την διοργάνωση του TechCrunch Meet Up στην Αθήνα στις 4 Ιανουαρίου. «Ο πρωταρχικός σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι να προωθήσει την ευαισθητοποίηση γύρω από το ελληνικό επιχειρηματικό οικοσύστημα, να βοηθήσει στην διασύνδεση όλων όσων συμμετέχουν σε αυτό, και να φέρει στην επιφάνεια πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση στην ελληνική startup σκηνή».

Έκθαμβος από τα υψηλά επίπεδα ενέργειας των ιδρυτών νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και του οικοσυστήματος που τους υποστηρίζει, δηλώνει και ο κος Niko Bonatsos, όπως αναφέρει στο άρθρο του στην ιστοσελίδα του Open Coffee για την επίσημη ανακοίνωση της εν λόγω συνάντησης.

Μόλις πριν λίγα χρόνια που ο ίδιος μετακινήθηκε στο εξωτερικό, οι καλύτεροι μηχανικοί «κυνηγούσαν» θέσεις σε μεγάλες εταιρείες ή ακαδημαϊκή καριέρα – πλέον οι πιο φιλόδοξοι από αυτούς «λανσάρουν» τεχνολογικές επιχειρήσεις, κάτι που ο ίδιος υποστηρίζει θερμά. «Η επιχειρηματικότητα έχει γίνει επιλογή καριέρας, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν είναι συνυφασμένη με το άνοιγμα ενός εστιατορίου ή ξενοδοχείου, αλλά με μια δυνητικά επεκτάσιμη επιχείρηση που μπορεί να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πρόγραμμα του TechCrunch Athens Meet Up, την εισαγωγή από τους δύο παραπάνω εισηγητές ακολουθεί η παρουσίαση επιτυχημένων ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, όπως οι γνωστοί σε όλους BugSense, Hellas Direct, Taxibeat και People Per Hour.

Την σκυτάλη θα παραλάβουν άνθρωποι που ενεργά στηρίζουν το οικοσύστημα όπως ο Σταύρος Μεσσήνης (CoLab), ο κος Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος (HSIA & Helic), και οι δύο μέλη του Advisory Board της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, και άλλοι όπως ο Dio Synodinos (Greece JS & InfoQ) και ο Bill Vatikiotis (Ruby Euruko).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Μάρκο Βερεμή (Upstream) και εν συνεχεία, το τρίτο επίσης εξαιρετικά σημαντικό πάνελ, που θα αφορά σε ελληνικά επενδυτικά σχήματα, με τον λόγο στους Γιώργο Τζιραλή (Openfund), Βασίλη Θεοχαράκη (PJ Tech Catalyst), Σπύρο Τραχάνη (Odyssey), Δημήτρη Καλαβρό Γουσίου (HackFwd), ενώ θα ακολουθήσει το, γνωστό για την κοινότητα του Open Coffee, Networking Session.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει – εμείς θα είμαστε εκεί, εσείς;

Πηγή φωτογραφίας : opencoffee.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *